FÖRETAGET

Karlslunds Byggnadsvård startades 2006. Jag som har företaget heter Clas Thor och har under lång tid arbetat med olika former av underhåll, renovering och byggnadsvård, med måleri och snickeri, särskilt med äldre hus och uthus i trä. Dessutom bygger jag mindre bodar, som passar väl in i ursprunglig bebyggelse.

Karlslunds Byggnadsvård arbetar utifrån Kvarnmästargården i Karlslund, intill Svartån i Örebro, där jag bott sen 1979. Själva gården är daterad 1835. Här finns exempel på materialval, renoveringar och byggnadsvård, dels i det stora, ursprungliga huset, dels i form av ett hitflyttat magasin från 1800-talets mitt, ett nybyggt uthus i äldre stil och ett lusthus byggt med återvunna fönster och dubbeldörr.

Min strävan är att jobba ekologiskt och med material av hög kvalitet, vare sig det gäller detaljer, färg eller virke, och gärna från lokala tillverkare och firmor. Främst arbetar jag i Örebro län, men även med olika partners i grannlänen Västmanland, Sörmland, Östergötland och Dalarna. Som kund hos Karlslunds Byggnadsvård får du gärna göra delar av arbetet själv, i samråd och/eller i samarbete med mig. För inredningssnickerier, el, VVS och glasarbeten rekommenderar och samarbetar jag med specialiserade hantverkare.

Kommentarer inaktiverade.